loading ...
EXPLOREAZĂ
CENTRUL DESTINAȚIEI
ÎMPREJURIMILE GHEORGHENIULUI
ORAȘUL APELOR MINERALE
REZERVĂ
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
 
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
RO
ro hu en de
Unknown column 'u_lat' in 'where clause'
acum
azi
mâine
poimâine
 • ×
  activităţi
 • evenimente
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

Cazare

Pachete turistice

Remetea
GYERGYÓ

Știai că?

Despre - Remetea

Remetea este o comună mare din bazinul Giurgeu, aflat la 75 km de Miercurea Ciuc şi 18 km de Gheorgheni.

Potrivit tradiţiei, fondatorul satului ar fi fost Bonifaţie Kendeffy, un călugăr franciscan care a îndeplinit diferite funcţii în timpul Cardinalului George Martinuzzi Frater, care a fost guvernatorul Transilvaniei până 1551, când cardinalul a fost asasinat. În anii următori el a ales să trăiască în exil în Secuime, şi conform tradiţiei pe un deal deasupra malul stâng al Mureşului, unde şi-a petrecut solitar viaţa, a construit o capelă mică. Locul unde satul a apărut, înconjorul capelei, a căpătat numele de Remetea-pustnic.
Remetea se numără printre aşezările mai tinere, totuşi, are o istorie bogată şi care continuă să fie scrisă în zilele noastre. Împletirea elementelor tradiţionale şi moderne definiază imaginea satului, arhitectura şi stilul de viaţă. 


De notat este abundenţa teritoriul comunei în izvoare de apă minerale, de-a lungul râului Mureş. Apa bogată de calciu, magneziu, fier cabogazificat natural cu mult sulfur este benefic pentru taraterea bolilor a tractului urinar, a intestinelor, diferite inflamaţii, diabet, problemelor cu metabolism, insuficienţă gastrică, boli cardiace, boala Graves, tulburări hormonale şi tulburări ale sistemului nervos central.

Mai mult de atât, importanţa oraşului ca un centru de flotoare şi datorită morilor pe pârâul Eszenyő în secolul 18 o parte a aşezării apărut: Eszenyő. Conform unor date, la începutul secolului XX., 27 de mori pe apăau prelucrat difertite materiale:grâne, ulei, lemn.
Remetea este situată sub poalele Munţilor Gurghiului, în pădurile acestui masiv regii maghiari, prinţi ai Transilvaniei aveau un loc de vânătoare favorit. În aceste păduri a vânat şi prinţul moştenitor Rudolf, împăratul Franz Joseph şi fiul său, VII. Edward, rege al Marii Britanii. În valea Laposnya şi astăzi se găsesc ruinele castelului lui Horthy Miklós iar castelul de vânătoare a regelui român Carol II. e în continuare considerată să fi în starea sa iniţială.

Atracţii - Remetea

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Remetea