loading ...
EXPLOREAZĂ
CENTRUL DESTINAȚIEI
ÎMPREJURIMILE GHEORGHENIULUI
ORAȘUL APELOR MINERALE
REZERVĂ
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
 
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
RO
ro hu en de
Unknown column 'u_lat' in 'where clause'
acum
azi
mâine
poimâine
 • ×
  activităţi
 • evenimente
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

Cazare

Pachete turistice

Joseni
GYERGYÓ

Știai că?

Despre - Joseni

Comuna Joseni este una dintre cele mai mari şi mai vechi aşezări din bazinul Giurgeu. Cele mai scăzute temperaturi a sezonului de iarnă din acest bazin carpatic şi din ţară în repetate cazuri au fost măsurate la graniţa acestei localităţi. Din cauza aceasta şi-a meritat reputaţia de Polul Nord a ţării. 

Prima biserică romano-catolică a devenit victimă a invaziei mongole, astfel se poate afirma că deja în secolul al XIII-lea comunitatea avea o biserică, clădire care probabil a fost construită după îndrumările ordinului cistercian.

Cel mai cunoscut mit a Joseniului este luptas eroică a armetei romano-catolice condusă pe presupusul preot Ștefan (István) împotriva armetei protestante a principelui Ioan Sigismund în anul 1567 pe vârful Tolvajos, pe munţii Harghita. Mitul ne relatează că pe sâmbata Rusalii, în Pădurea Mare de pe Tolvajos catolicii au alungat pe protestanţi, iar după bătălie enoriaşii catolici recunoscători Sfintei Fecioarei, organizează un pelerinaj la Șumuleu Ciuc. De atunci, de aproximativ 430 de ani de la bătălie la ocazia pelerinajului mare la Șumuleu în fruntea mulţimii trec pelerinii din Joseni. Ca fapt divers trebuie menţionat că primul pelerinaj documentat la Șumuleu datează din anii 1440. 

Despre rolul economic a aşezământului trebuie menţionat că Joseni a fost unul dintre cele mai mari centru de plutărit din bazinul Giurgeu. 

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Joseni