loading ...
EXPLOREAZĂ
CENTRUL DESTINAȚIEI
ÎMPREJURIMILE GHEORGHENIULUI
ORAȘUL APELOR MINERALE
REZERVĂ
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
 
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
RO
ro hu en de
Unknown column 'u_lat' in 'where clause'
acum
azi
mâine
poimâine
 • ×
  activităţi
 • evenimente
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

Cazare

Pachete turistice

Ditrău
GYERGYÓ

Știai că?

Despre - Ditrău

În tot Ținutul Secuiesc Ditrăul este singurul sat, după numele căruia o asociere de minerale şi roci a fost numită (în 1866): acesta fiind ditroit-ul. Structura litologică variată din mezozoic din această zonă a atras atenţia geologilor care au găsit o compoziţie de roci interesantă, caracterizată şi ca fiind unică. 

Ditrău este o comună mare de 5000 de locuitori, aflată în partea nord-estică a bazinului Giurgeu. Comuna este aşezată la o altitudine de 742 m. Între secoalele XVIII-XIX-lea la graniţele Dităului au apărut şi s-au dezvoltat mai multe aşezări în secolul al XIX-lea, din contopirea cărora şi-a căpătat actuala formă comuna, terotoriul căruia s-a răspândit repede. În secolul al XVIII-lea localităţile precum Borsec, Bilbor, Corbu şi Tulgheş au aparţinut comunei Ditrău. Cu toate acestea, în secolul XIX. aceste aşezări s-au desprins de Ditrău. 

Dintre oamenii celebri născuţi la Ditrău trebuie să subliniem pe Tivadar Puskás, inventatorul "The Telephone Herald" din Budapesta. Deşi de către localnicii din Ditrău, Tivadar P. e considerat unul de-al lor, dar defapt numsi bunicii lui au locuit la Ditrău. Familia într-adevăr provine din Transilvania, dar el a fost născut la Budapesta. El a studiat la Viena şi a ridicat ideea centralei telefonice lui Edison. La îndemnul lui Edison, el a inventat ca urmare centrala, montând prima centrală la Boston în 1878 iar una la Paris în 1879, centrale la care la rândul lui şi Charles Schribner a făcut modificări importante. 

Cazări - Ditrău

Atracţii - Ditrău

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Ditrău