loading ...
FEDEZD FEL
A DESZTINÁCIÓ KÖZPONTJA
A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEK
A BORVIZEK VÁROSA
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en de
Unknown column 'u_lat' in 'where clause'
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

Szálláshelyek

Programcsomagok

Marosfő
GYERGYÓ

Tudtad-e hogy?

Bemutatkozik: - Marosfő

Marosfő a Nagyhagymás (1793 m) déli előterében, a Fekete-Rez (1538 m) lábánál fekvő hegyvidéki település, üdülofalu, amely a közelben eredő Maros forrásról kapta a nevét. A székely körvasút legmagasabb pontja az üdülőtelepen 850 m. Marosfő a Maros és az Olt vízválasztóján, a Marosfői-hágónak nevezett Geréces-nyereg hátán települt. 

Marosfő névadása természetes, ugyanis itt, a Fekete-Rez (1538 m - Benko Károly Marostőnek nevezi) oldalában ered a Maros. A népi vagy köztudat a falu belterületén, a műúttól jobbra, a Geréces-tető lábánál (Gerécesalja) eredő, 866 m magasságban levő kis forrást, vízeret tartja a Maros forrásának, míg a tudományos közlemények a Meszes-patak (vagy Tikmony-patak) forrásvidékét jelölik meg a Maros tulajdonképpeni forrásának, mintegy 1350 m magasságban, a Fekete-Rez délnyugati oldalában. A Maros folyó teljes hossza 803 km, melyből Romániában 768 km, Hargita megyében 80 km hosszúságban folyik. 

Ma az ország egyik legjelentosebb ifjúsági üdülőhelye. 


Szálláshelyek - Marosfő

Gasztronómia - Marosfő

Látnivalók - Marosfő

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Marosfő