loading ...
FEDEZD FEL
A DESZTINÁCIÓ KÖZPONTJA
A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEK
A BORVIZEK VÁROSA
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en de
Unknown column 'u_lat' in 'where clause'
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

Szálláshelyek

Programcsomagok

Gyergyóalfalu
GYERGYÓ

Tudtad-e hogy?

Bemutatkozik: - Gyergyóalfalu

Gyergyóalfalu a Gyergyói-medence egyik legnagyobb és legrégibb települése. A medence legalacsonyabb hőmérsékletét ennek a falunak a határában szokták az országban -sorozatosan, minden évben- a téli évszak legalacsonyabb hőmérsékleteit mérni. 

Első római-katolikus temploma a mongol hadak áldozatává vált,  ezért tény, hogy már a 13. században már állt, az építést feltehetőleg a cisztercita rend irányította. Alfalu ismert mítosza az 1567-es tolvajosi csata hős vezére, aki Alfalu papja, István lehetett. A mítosz arra emlékezik, amikoris a Tolvajos tetői Nagyerdőben 1567 pünkösd szombatján elkergették az erőszakos hittérítőket. A győzelem után hálából búcsúmenetet szerveznek Gyergyóalfaluból Csíksomlyóra. Azóta már mintegy 430 éve a csíksomlyói búcsún az alfalviak vannak legelöl.

A medencében betöltött gazdasági szerepéről elmondható, hogy Alfalu volt az egyik legjelentősebb tutajozó központ a medencében.  

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Gyergyóalfalu